American Style

Net als de pioniers uit vervlogen tijden, die hun weg moesten zien te vinden in een onbekende nieuwe wereld, hebben de uitbaters van Steakhouse Goody’s met behulp van de chefkok, zich gestort op dit Amerikaanse avontuur.

Ons interieur (made by: Kroeze Interieurbouw te Oldenzaal), evenals onze huisstijl (made by: Van der Veer Reclamebureau te Enschede) en de inhoud van onze menukaart zijn dan ook Amerikaans “getint”. De knipoog naar vervlogen tijden van het Hollywood van weleer zal u niet zijn ontgaan.
Het beeld dat wij Europeanen echter van de Amerikaanse keuken hebben, is er een van fastfood en coca-cola. Velen zijn de mening toegedaan dat Amerika geen echte eetcultuur heeft. Genoemde exportartikelen, die in Amerika altijd en overal worden verorberd (in honkbalstadions en tussen vergaderingen door), hebben Amerika zijn anti-culinaire imago bezorgd.

tijdelijk.2005.04.18_029

Maar verborgen achter die fastfood klassiekers, stijgt uit de kookputten van de smeltkroes van volkeren een heel scala aan geuren en aroma’s op. De Amerikaanse keuken bestaat echt.

Het oneindig grote Noord-Amerika is klimatoligisch en geografisch ongelooflijk uiteenlopend. Niet verwonderlijk als men bedenkt dat het land zich uitstrekt van Alaska tot Mexico en dat het is gelegen tussen de Grote en de Atlantische Oceaan. Toen enkele eeuwen geleden de eerste vertegenwoordigers van de Oude Wereld in dit land arriveerden, troffen ze er een rijke en onbekende vegetatie aan. De eerste kolonisten maakten daarvan grif gebruik. Ze brachten de natuurlijke vegetatie in cultuur en verrijkten die met uit Europa afkomstige zaden en plantgoed. De nieuwe vrucht- en groentesoorten, die in de loop van
de tijd door aanplanting, teelt en spontane mutatie zijn ontstaan, hebben inmiddels hun eigen plaats in de Amerikaanse keuken gevonden.

Het kenmerk van deze keuken is dan ook een bonte mengeling van gerechten van de oorspronkelijk bewoners en van de kolonisten.
Traditie en vindingrijkheid hebben zich verenigd tot een ideale mix: een nieuwe en opwindende terra culinaria.

Die mix is heden ten dage ook begrijpelijk als men bedenkt dat elke groep immigranten zijn specialiteit op tafel zet. Verder zijn ook de eisen, waar eten aan moet voldoen in Amerika, even gevarieerd als de mensen die het opeten. Mensen op de ranch willen stevig voedsel ter voorbereiding van een lange werkdag buiten, vakantiegangers in badplaatsen willen van het heerlijke zeefruit genieten, zakenlui in handelscentra eisen vaak een cosmopolitisch menu, terwijl de Californiërs op hun beurt het eten tot een kunstvorm hebben verheven.

Juist in het land van ongekende mogelijkheden gaapt de kloof tussen voedsel en lekkernij, tussen fast food en haute cuisine breder dan waar ook.

Onze pionierstocht tussen deze uitersten, die meebrengt dat wij aan onze menukaart periodiek nieuwe gerechten zullen toevoegen, onthult onvermoede heerlijkheden die niet in Hollywood worden verfilmd en die niet in blik of glas worden geëxporteerd.

Wij wensen u een aangenaam verblijf toe bij Steakhouse Goody’s. Wij hopen dat the “eatin’ & drinkin’ u goed zal smaken.

Eventuele reacties (positief en onverhoopt negatief) zien wij met belangstelling tegemoet, opdat wij u optimaal van dienst kunnen zijn. Vanzelfsprekend hopen wij u weer eens te mogen ontvangen en bedienen bij Steakhouse Goody’s.

Reserveren

Reserveer een tafel
Contactgegevens

Indien u wilt reserveren voor groepen van meer dan 20 personen neem dan contact met ons op of bel 053-436 1006.